Starik_53, prawdopodobnie masz fotele z pakietu Dynamic
Regulacja położenia świateł
Zwiń
X
-
Regulacja położenia świateł
Witam serdecznie,
Dzisiaj wpadłem na pomysł wymiany żarówek, oczywiście na polecane przez chlopaków Osram NBPo wymianie włączyłem, żeby zobaczyć jak świecą i ku mojemu zdziwieniu jakiś odgłoś zaczął dobiegać z lewego reflektora. Nie wiem czy tam jest silniczek czy może coś innego, ale wygląda na to, że się to zacieło i lampa drga góra, dół. Po chwili przezstaje jak regulacja świateł jest na zero, natomiast jeżeli przestawię na 1,2 lub 3 drga cały czas.
Za bardzo nie miałem czasu rozbierać tej całej lampy, ale czy może się tam coś przepalić.
Przeszukałem forum, ale za bardzo nie znalazłem podobnego problemu?
Jest może jakaś na to rada czy poprosty rozebrać i złożyć ?Pozdrawiam,
Siudyk
-
-
siudyk,
w reflektorze jest silniczek od opuszczania i podnoszenia świateł.
Byćmoże podczas zakładania żarówki za mocno docisnąłeś żarówkę i wyskoczył czpień od silniczka lub coś w tym stylu. Musisz obejrzeć właśnie to miejsce. Da się to zrobić bez wyjmowania lampy ale wygodniej jest ją zdemontować, to raptem 5 wkrętów + jedne od kierunkuNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Michal35452, nie ma tam żadnego elektromagnesu :!:
radzę najpierw sprawdzić i nie wprowadzać kolegi w błąd :evil:
poza tym w jaki sposób elektromagnesem przesunąć dźwignie z np. dwoma międzypołożeniami :?: :?: :?:
[ Dodano: Pon 25 Lut, 08 19:20 ]
Zamieszczone przez Michal35452Mało prawdopodobne aby przy wymianie żarówki coś uszkodzić.
[ Dodano: Pon 25 Lut, 08 19:23 ]
Zamieszczone przez Michal35452w większości samochodów reflektor regulowany jest przez elektromagnes.
[ Dodano: Pon 25 Lut, 08 19:29 ]
Zamieszczone przez wojtassPadł mi regulator świateł od strony kierowcy Jak go wymienić Dużo babrania jakie mniej więcej koszta tego urządzenia ?
silniczek przykręcony jest na 2 lub 3 (dokładnie już nie pamiętam) wkręty typu torx. odłączasz wtyczkę i musisz już tylko wyhaczyć go z lustra reflektoraNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Michal35452Przepraszam że pomyliłem elektromagnes z silniczkiem ale skodę mam od 2 tygodni.NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kristoda się podnieść halogeny ( mgielne ) ale musisz rozebrać lampę i je poprostu wymontować - są przykręcone na gumowych podkładkach od spodu ( dystansach ) po ich mocniejszym dociągnięciu lub wręcz usunięciu da radę ich ustawić tak aby świeciły dużo dalej...
Komentarz
-
-
Sorki, że się przyłączę ale mam pytanie. Od niedawna ma octavię. Poprzedni właściciel wymienił ksenony na zwykłe halogeny - coś tam się ciągle przepalało (na bank dzwona nie było. I tu moje pytanie - w kabinie nie ma pokrętła regulacji położenia świateł, czy zatem jest tam jakiś mechanizm samoregulujący się/czujnik czy tylko pozostaje wkrętak lub inwestycja w regulator, silniczki/odpowiednie reflektory, wiązki elektryczne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gzymsI tu moje pytanie - w kabinie nie ma pokrętła regulacji położenia świateł, czy zatem jest tam jakiś mechanizm samoregulujący się/czujnik czy tylko pozostaje wkrętak lub inwestycja w regulator, silniczki/odpowiednie reflektory, wiązki elektryczne.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikJest autopoziomowanie. Pytanie tylko jakie silniczki siedzą teraz w lampach, jak zwykłe to kupa.
Czyli mogę się spodziewać, że w zwykłych halogenowych, nie ksenonowych, reflektorach możne być autopoziomowanie? Kolega, poprzedni właściciel, nie miał nigdy problemów z badaniami technicznymi, a jeździ tak z dwa lata. Jak sprawdzić czy ma autopoziomowanie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gzymsCzyli mogę się spodziewać, że w zwykłych halogenowych, nie ksenonowych, reflektorach możne być autopoziomowanie?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikJeśli siedzą tam silniczki od ksenonów ( a nie mam pojecia czy da się je tam wpasować) to tak, powinno działąć samopoziomowanie.
Komentarz
-
Komentarz